Zu der Deutsche version Naar de nederlandse versie   
 

OMGEVING

Medelon ligt ten zuidwesten van Medebach aan het pittoreske Orketal dat gekenmerkt wordt door zijn kristalheldere beekjes, uitgestrekte bossen en rijke fauna en flora. Met 632 inwoners is Medelon het tweede grootste vakantieoord in de regio Medebach.EEN BEETJE GESCHIEDENIS...
De inwoners van Medelon kunnen een beroep doen op een Keltisch verleden dat zelfs tot uiting komt in de naam: "Mede" van het Keltisch "maidh" betekent weide, "lon" betekent plaats: de weideplaats.

In 1280 werd Medelon ook vermeld in documenten. Het behoorde in de Middeleeuwen tot verschillende vrijgraafschappen. Vandaag de dag is Medelon een toeristische trekpleister, dat als uitgangspunt voor vele recreatieve activiteiten zoals wandelingen, fietsen of langlaufen dient.
Het "vijfde seizoen" wordt in Medelon graag gevierd.


De gemeente heeft meerdere bezienswaardige kerken, de parochiekerk Sint Petrus en Paulus en vlak daarbij de Andreaskapel uit 1238. De Sint Nicolaaskerk in Referinghausen uit 1526 heeft een afbeelding van een zittende madonna uit de dertiende eeuw. De Sint Jan in Berge stamt uit 1696 en de Romaanse Hallenkerk in Deifeld is gebouwd in de dertiende eeuw. Bij de “heilige” berg Kahlen ligt het voormalige klooster Glindfeld met een historische kruisweg en op de berg staat de Kahlenkapel. Verder zijn de vele vakwerkhuizen in Medebach uit de zevnetiende en achttiende eeuw bezienswaardig. Het landschap van Medebach onderscheidt zich door een open structuur, vlakke heuvels, de lage hoeveelheid neerslag en hogere gemiddelde temperatuur van het naburige Rothaargebergte. In deze natuur komen vele bedreigde dier- en plantensoorten voor. Het Städtische Museum is een erfgoedmuseum dat sinds 1989 in een oud patriciërshuis is gevestigd. Op de markt is er een permanente tentoonstelling over de flora en fauna van de regio. Het Schwerspatmuseum in Dreislar heeft een tentoonstelling over de mijnbouw. In de Pastoren-Scheune in Düdinghausen bevindt zich een werkplaats voor het draaien van hout met een expositie over dit vroeger wijdverbreide ambacht.

Zowel ’s zomers als ’s winters is Medebach een geliefd vakantieoord. Om te beginnen wandelen en fietsen en hun meer sportieve varianten nordic walken en mountainbiken zijn veel voorkomende activiteiten, maar ook zwemmen, vissen en noem maar op. Tot de winteractiviteiten behoren langlaufen, skiën, rodelen.Het dorp Medebach het dorp is waar alle voorzieningen te vinden zijn zoals winkels, dokter, enz.
 
Pension Orketal
Mühlenweg 7
59964 Medelon
Nordrein Westfalen - Deutschland
Tel +49 175 1260723
Tel +31 6 23 32 5829
Tel +49 2982 8915
E-mail pensionorketal@gmail.com